Εύρεση Εργασίας

Εδώ, θα εξερευνήσουμε τρόπους εύρεσης εργασίας!

Oι όποιες εξωτερικές παραπομπές/αναφορές είναι ενδεικτικές, στοχεύουν αποκλειστικά και μόνο στην πληροφόρηση των χρηστών, αφορούν δωρεάν υπηρεσίες, σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν αντικείμενο διαφήμισης και ουδεμία εμπορική σχέση υπάρχει μεταξύ αυτών και του JA Greece.

Ιστοσελίδες Εύρεσης Εργασίας

Έχοντας το βιογραφικό και τα έγγραφα εργασίας σου είσαι έτοιμος/η για το επόμενο βήμα, την αναζήτηση εργασίας! Ο πιο εύκολος και δημοφιλής τρόπος να βρεις θέσεις εργασίας είναι μέσω των πολλών ιστοσελίδων με αγγελίες εργασίας. Επέλεξε τις αγγελίες που σε ενδιαφέρουν και ταιριάζουν στα προσόντα σου για να στείλεις το βιογραφικό σου. Για να κάνεις αίτηση, μπορεί να χρειαστεί να συμπληρώσεις μια φόρμα με τα στοιχεία σου και να ανεβάσεις το βιογραφικό σου. Μπορεί επίσης να σου ζητηθεί να στείλεις το βιογραφικό σου μέσω e-mail, ή να πάρεις τηλέφωνο για να δείξεις το ενδιαφέρον σου για τη θέση. Εδώ μπορείς να δεις μια λίστα από ιστοσελίδες όπου μπορείς να βρεις ανοιχτές θέσεις εργασίας.

Σύγχρονες και ενημερωμένες πληροφορίες σε σχέση με την εύρεση και την αγορά εργασίας για νέους μπορείς να βρεις εδώ.

Τα Social Media

Χρησιμοποίησε τα social media στην αναζήτηση εργασίας σου! Υπάρχουν πολλές ομάδες με αγγελίες εργασίας στο Facebook όπως οι παρακάτω: Job Opportunities for refugees in Greece, Group of Interpreters in Greece, Generation 2.0 (job adverts of Thursday). Μπορείς επίσης να ακολουθήσεις στο Facebook τις σελίδες ή ομάδες των ιστοσελίδων εύρεσης εργασίας που προτιμάς, ώστε να βλέπεις έγκαιρα νέες αγγελίες που βγαίνουν.

Το LinkedIn είναι ένα πολύ καλό μέσο να παρουσιάσεις τον εαυτό σου σε μελλοντικούς εργοδότες καθώς και να αναζητήσεις θέσεις εργασίας σε όποιο μέρος του κόσμου επιθυμείς! Εδώ μπορείς να βρεις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το LinkedIn.

Οι εργοδότες, συνηθίζουν να αναζητούν κάποιον/α υποψήφιο/α στα social media, για αυτό καλό είναι οι αναρτήσεις και οι φωτογραφίες σου να είναι προσεγμένες ή κλειστές στο κοινό. Μπορείς να βρεις περισσότερες λεπτομέρειες για τη σωστή διαχείριση των social media όταν ψάχνεις εργασία, εδώ.

Οι Ημερίδες Καριέρας

Οι ημερίδες καριέρας είναι ένας πολύ καλός τρόπος να γνωρίσετε από κοντά εργοδότες και εταιρίες και να διεκδικήσετε μια θέση εργασίας! Οι ημερίδες καριέρας στοχεύουν στη διασύνδεσης μεταξύ εργοδοτών και υποψηφίων. Διοργανώνονται από φορείς και ΜΚΟ που ασχολούνται με την απασχολησιμότητα,  και η είσοδος είναι συνήθως ελεύθερη σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Στο χώρο της εκδήλωσης μπορείτε να βρείτε πολλούς εργοδότες που αναζητούν προσωπικό και για τους οποίους μπορείτε να ενημερωθείτε από πριν μέσω του site της ημερίδας καριέρας. Εκτυπώστε το βιογραφικό σας σε πολλά αντίτυπα, φορέστε ρούχα για συνέντευξη εργασίας (βλέπε «η συνέντευξη εργασίας») και προετοιμαστείτε να μιλήσετε με αρκετούς εργοδότες. 

Οι Εταιρείες Εύρεσης Προσωπικού

Οι εταιρίες εύρεσης προσωπικού είναι εταιρίες που μεσολαβούν μεταξύ εργοδοτών που ψάχνουν προσωπικό και υποψηφίων που αναζητούν εργασία. Στις ιστοσελίδες των εταιριών εύρεσης προσωπικού μπορείς να βρεις αγγελίες εργασίας και να υποβάλλεις το βιογραφικό σου. Μπορείς επίσης να επικοινωνήσεις απευθείας μαζί τους για μια συνέντευξη, και να σε παραπέμψουν σε κατάλληλους εργοδότες που χρειάζονται προσωπικό.