Χρήσιμες Πηγές Πληροφόρησης​

Εδώ μάθε, ενημερώσου και πάρε έμπνευση!

Success Stories

Εμπνευστείτε από τις ιστορίες των Mariam και Asim, που ξεκίνησαν την πρώτη τους εργασία μέσω του προγράμματος της δίμηνης απόκτησης εργασιακής εμπειρίας του Junior Achievement Greece σε συνεργασία με το γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα, κάτω από την ομπρέλα της πρωτοβουλίας Generation Unlimited. 

Οδηγός Απασχολησιμότητας

Αν είσαι επαγγελματίας πεδίου, αυτός ο οδηγός είναι για σένα! Φτιαγμένος από επαγγελματίες πεδίου προς επαγγελματίες που υποστηρίζουν ασυνόδευτους ανηλίκους για την εκπαίδευση, την κατάρτιση και την απασχόληση. Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για τη διαπολιτισμική συμβουλευτική και τον επαγγελματικό προσανατολισμό, την αγορά εργασίας και την αναζήτηση εργασίας, την εκπαίδευση, την επαγγελματική κατάρτιση και πολλά ακόμη που θα διευκολύνουν το έργο σας. 

Εξωτερικές Παραπομπές

Χρησιμοποιείστε την πλατφόρμα Refugee.Info που διατίθεται σε διαφορετικές γλώσσες ανάγνωσης για να εντοπίσετε εξαιρετικά χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν σε όλους τους τομείς που ενδιαφέρουν ένα πρόσφυγα στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες. Αν είστε επαγγελματίας πεδίου, χρησιμοποιήστε την πλατφόρμα για να βρείτε ενημερωμένο υλικό σε σχέση με πρακτικά ζητήματα που θα διευκολύνουν την δουλειά σας στο πεδίο.  

Ο οδηγός απασχολησιμότητας της Generation 2.0 μεταφρασμένος σε Ελληνικά,  Αγγλικά, Γαλλικά,  Αραβικά, Φαρσί και Ουρντού περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για την αναζήτηση εργασίας στην Ελλάδα  είναι ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των νεαρών προσφύγων φίλων μας και των επαγγελματιών που τους υποστηρίζουν! Μπορείτε να τον κατεβάσετε εδώ