Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Οι σπουδές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα περιλαμβάνουν τις σπουδές Γυμνασίου και Λυκείου. Οι σπουδές Γυμνασίου είναι υποχρεωτικές. Υπάρχουν διάφοροι τύποι σχολείων, εκτός από το Γενικό Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο, που μπορεί να επιλέξει ο μαθητής με κριτήριο τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες του.  

Τα διαπολιτισμικά σχολεία (Γυμνάσια και Λύκεια) στοχεύουν να υποστηρίξουν αλλοδαπούς μαθητές στην εκπαίδευση και την πολιτισμική τους ένταξη, μέσω υποστηρικτικών μαθημάτων ελληνικής γλώσσας, καθώς και χρήσης της αγγλικής στη διδασκαλία και άλλων ενταξιακών δράσεων. Μπορείτε να βρείτε τα διαπολιτισμικά σχολεία στην Ελλάδα εδώ

Τα καλλιτεχνικά σχολεία (Γυμνάσια και Λύκεια) είναι δημόσια σχολεία δευτεροβάθμιας γενικής εκπαίδευσης, έχουν διευρυμένο πρόγραμμα σπουδών με έμφαση στις Καλές Τέχνες. Παρέχουν τη δυνατότητα στους μαθητές να καλλιεργήσουν τις καλλιτεχνικές τους δεξιότητες και να εμβαθύνουν στην κατεύθυνση που επιθυμούν να ακολουθήσουν: Θεάτρου – Κινηματογράφου, Χορού (Κλασικού και Σύγχρονου) και Εικαστικών – Καλών Τεχνών. Η εισαγωγή σε αυτά τα σχολεία γίνεται κατόπιν ειδικών εξετάσεων. Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ 

Τα μουσικά σχολεία της Ελλάδας είναι δημόσια σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνάσια- Λύκεια), που ειδικεύονται σε μαθήματα μουσικής. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν εκτός από της γενικής εκπαίδευσης, την εκμάθηση μουσικού οργάνου, θεωρία μουσικής και φωνητική. Η εισαγωγή σε αυτά τα σχολεία γίνεται κατόπιν ειδικών εξετάσεων. Εδώ μπορείτε να βρείτε τα μουσικά σχολεία στην Ελλάδα.

Tα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ), δίνουν τη δυνατότητα παράλληλα με τα γενικά μαθήματα, οι σπουδαστές να καταρτιστούν στην επαγγελματική ειδικότητα της επιλογής τους αποκτώντας με την αποφοίτησή τους επαγγελματικά δικαιώματα. Περισσότερες πληροφορίες για τα ΕΠΑ.Λ μπορείτε να δείτε εδώ.